Érzéki partnermasszázs   Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék        

Használjunk ki minden lehetőséget arra, hogy egy gyengéd simogatást vagy cirógatást érzéki masszázzsá alakítsunk át. Ezáltal maximális harmónia érhető el.

Ebben a kényelmes és intim helyzetben megmasszírozhatjuk partnernőnk vállát, miközben ő nyugtatóan simogathatja lábainkat.
Miközben partnernőnk kényelmesen hozzánk dől, cirógassuk a hasát és mellét. Partnerünk eközben simogathatja vádlinkat és érzékeny térdhajlatainkat.

Tegyünk felfedező utat partnerünk testén. Figyeljük meg, milyen a bőre, milyenek a csontjai és izmai, érzékeljük, hol meleg és hol hideg a bőre. Figyeljük meg, milyen hatással van érintésünk partnerünkre. Szánjunk rá egy kis időt, hogy kimutassuk szerelmünket egymás iránt. A gyengéd simogatásoknak ezek a pillanatai elmélyítik a kapcsolatot és annak meghittségét.

Ha egymás közelében akarunk lenni és együttesen akarunk kikapcsolódni, feküdjünk le egymás mellé vagy egymással szembe. Ekkor könnyen hozzáérhetünk egymáshoz és simogathatjuk egymást. Kezünkkel kövessük partnerünk testének körvonalait.
A testi közelség ilyen pillanataiban, amikor a szemünkön és a gyöngédségünkön keresztül értjük meg egymást, őszintékké válunk egymás iránt és ezzel gazdagíthatjuk közös életünket.

A test minden része érzékenyen reagál az érintésekre. Különösen azok a részek reagálnak erősen, amelyeket gyakran elhanyagolnak és csak ritkán érintenek meg. Ilyen a hát és a kar. Miért kellene a kommunikációnknak csupán a beszédre és arcjátékra szorítkoznia? Ismertessük meg egyszer hátainkat egymással. Vegyük fel az alanti kép szerinti helyzetet, hogy a hátaink megismerkedhessenek.

Mozgassuk együtt a hátunkat, mintha lassan táncolnánk. Ne siessünk. Figyeljük meg, hogyan mozog a partnerünk háta a miénken. Legyünk nyitottak minden érzet számára: a bőrünkön, a medencénken, a gerincoszlopunkon. Azt is figyeljük meg, hogy vállaink hogyan dörgölődnek össze.
Miután hátainkat néhány percig egymáshoz dörgöltük, hajoljunk úgy előre, hogy fel tudjuk fogni partnerünk súlyát és ő el tudja engedni magát.
Időnkén cseréljünk, hogy mindkettőnk gerincoszlopa és válla kilazuljon. Csak annyi ideig maradjunk ebben a helyzetben, amíg mindkettőnknek kellemes.
előző fejezet      
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü