Érzéki partnermasszázs   Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék        


Tartozékok: A kis- és nagypárnák kényelmet és tartást biztosítanak.
Törülközőkkel a bőségesen felvitt olaj letörölhető, és a partner testének éppen nem masszírozott részei letakarhatók.
Hangulat: A hangulatvilágítás kikapcsolódásra alkalmas romantikus légkört hoz létre. A zene alkalmas a kívánt hangulat előidézésére és megszabhatja a masszázs ritmusát.

A partnermasszázs esetében rendkívül fontos a kellemes, intim hangulat megteremtése. A masszázs számára válasszunk ki olyan helyet, ahol nem zavarhatnak meg és ahol bőven van időnk egymás számára. A helyiség legyen kellemesen meleg (kb. 24 oC). A test fekvés közben gyorsan lehűl, merevvé válik és azután masszázzsal már csak nehezen lazítható. Ha szükséges, melegítsük be előre a helyiséget és ügyeljünk arra, hogy sehol se legyen huzat. Az együttlét helyszíne mindenesetre legyen tiszta és kényelmes. Kellően ruganyos és nagy helyre van szükségünk, hogy mozgásainkat helyszűke ne korlátozza. Értelmes gondolatnak tűnik, hogy ágyban masszírozzunk, de ha a matrac túl puha, az erősebb fogásoknál benyomódik. Ezenkívül az ágyon nehezebben lehet a partnerhez minden oldalról jól hozzáférni. A matracot ehelyett tegyük inkább le a padlóra, ahol bőven van helyünk mozogni.
Használhatunk puha gyapjútakarót vagy vastag habgumit is alátétként.
Az alátétre tegyünk előmelegített tiszta lepedőket, egy további lepedőt vagy törülközőt pedig tartsunk készenlétben, ha partnerünk testének egyes részei, amelyeket éppen masszírozunk, fáznának. Lehet még egy takarót is készenlétben tartani, amely alatt a masszázs befejeztével mind a ketten összebújhatunk.
A kis- és nagypárnák a masszázsnál további támaszt nyújthatnak és kényelmet adhatnak. A test elülső részének a masszírozásánál és a hátmasszázsnál többnyire kellemes érzést kelt a közvetlenül a térd alá csúsztatott kispárna. A hát, a gyomor és a mellkas alá helyezett vékony kispárna gyakran görcsoldó hatású. Egyébként magának a masszírozónak is kényelmes lehet, ha közben egy párnára ül vagy térdel.
Tartsunk készenlétben száraz meleg törülközőket, hogy a masszázs után a kezünkről, valamint a partner testéről, elsősorban a lábáról, letörölhessük az olajat. A partnernek törülközővel való dörzsölése is kellemes érzést kelthet. A személyi higiénia és a tisztaság természetesen minden testi érintkezésnél elengedhetetlen követelmény. Közös fürdés vagy tusolás a masszázs előtt ideális módszer az ellazuláshoz és a partnermasszázs megfelelő hangulatának és kialakítására.

előző fejezet     következő fejezet
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü