Érzéki partnermasszázs   Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék        

Testünk a maga egészében egyetlen erogén zóna, mely érzékien és szexuálisan reagál az érintésre és ingerekre. A bőr az ember legnagyobb szerve és telis-tele van igen érzékeny idegvégződésekkel, amelyek az érintéssel és simogatással kiváltott érzeteket felfogják és a testbe vezetik. A masszázs éppen ezért fontos szerepet játszhat a jó közérzet kialakításában és fenntartásában. Ha a kezünkkel felfedező utat teszünk a partner testén, ne csak a szokásos erogén zónákat érintsük meg, hanem fedezzünk fel más részeket is, amelyeknek az érintése érzéki örömöt vált ki. A masszázs tehát alkalmat ad arra is, hogy a partner testét övező erotikus titkok fátylát fellebbentsük. Ehhez meg kell érteni azokat a finom, sőt esetleg heves válaszokat, amelyeket az érintésünk és simogatásunk a partnerből kivált. Egy férfi, aki azt hiszi, hogy a szexualitás kizárólag a nemi szervekre korlátozódik, meglepve veheti észre, hogy testének más részein is erőteljes érzéki öröm váltható ki.

A női szexualitásban a nemi szervek általában sokkal kevésbé állnak az előtérben, mint a férfiaknál. A nők talán lassabban jönnek szexuális izgalomba, azonban ez egyáltalában nem kevésbé intenzív, mint a férfiak esetében és érzéki reakcióikat nagyon felerősíti, ha a férfi egész testüket csókolgatja és simogatja. A nők többsége, de sok férfi is szívesen veszi, ha gyengéden becézgetik, mert ekkor érzi, hogy szeretik. Senki sem kedveli, ha egy bizonyos szexuális reagálási módra előre "beprogramozzák". Ezért a test erogén zónáinak az ismerete semmit sem ér, ha nem párosul a partner jó közérzetére irányuló őszinte törekvéssel és az iránta tanúsított figyelemmel. Az érzéki masszázs közben az erogén zónákkal ne csak azért foglalkozzunk, hogy kiváltsuk a kívánt hatást. A partner testét tekintsük olyan nagy egésznek, amely érzékeny az érintésünkre és kész azokra megfelelően reagálni. Érintésünk és simogatásunk fejezze ki a partnerünk iránti megbecsülésünket is. A partnerrel való testi és érzelmi kapcsolat ezáltal elmélyülhet és gazdagodhat.

előző fejezet     következő fejezet
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü