Érzéki partnermasszázs   Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék        

A masszázsnál hamarosan rájövünk, milyen hatékonyan tudjuk kifejezni kezünkkel érzelmeinket. A siker titka abban rejlik, hogyan is használjuk kezünket masszázs közben.
Fejlesszük ki kezünk érzékenységét, tudatosítsuk magunkban az érdes és sima, hideg és meleg, puha és kemény érzeteket. Dörzsöljük össze erősen két kezünket néhány percig és figyeljük meg, hogyan támad fel benne a vitalitás, milyen meleg lesz és úgy bizsereg, mintha elektromossággal volna töltve. Masszírozzuk saját kezünket is, hogy hajlékony és fogékony legyen.
A masszázsnál kezünk fölött partnerünk rendelkezik - semmire se kényszerítsük! Gondoljunk arra, hogy egy fazekas vagy szobrász hogyan formáz a kezével. Próbáljuk meg ennek mozgékonyságát és finomságát saját kezünkre átvinni.
Vizsgáljuk meg saját érintésünk minőségét: Üljünk vagy feküdjünk le meztelenül egy kellemesen meleg helyen és hallgassunk ellazító, kellemes, érzéki hangulatot kiváltó zenét. Képzeljük magunkat annak a kisgyermeknek a helyzetébe, aki először tesz felfedező utat a testén. Próbáljuk felidézni azt a csodálatos érzést, amit testünknek saját kezünkkel való érintése, simogatása és babusgatása előidézett. Próbáljuk meg ezt felidézni úgy, hogy változtassuk a fogásokat oly módon, hogy ujjaink hegyével, a hüvelykujjunkkal és tenyerünkkel váltakozva nyomogatjuk testünk. Érzékeljük közben tudatosan, milyen a bőrünk, és milyenek az alatta lévő csontok és izmok. Figyeljünk meg minden apró érzetet, amit érintésünk kivált. A kísérlet segítségével megtanulhatjuk, hogyan használjuk kezünket. Ez egyúttal előkészület is a későbbi masszírozáshoz.

A tenyér A hüvelykujjak oldala

Tenyerünket könnyedén, folyamatos mozdulatokkal fektessük partnerünk testére. Csuklónkat ne feszítsük
meg. Tenyerünk könnyedén és egyenletes nyomással feküdjön partnerünk, hüvelykujjaink ujjbegyei
érjenek testéhez.

Végezzünk körkörös mozdulatokat, a hüvelykujjak oldalával és a hüvelykpárnák belső oldalával nyomjuk partnerünk testét. Ezt a módszert a hát alsó részén, a vádlin és a lábfejen is alkalmazzuk.

A kéz minden egyes részével más-más fogás váltható ki. A kezünk ezért laza legyen és rugalmas. Minél többször masszírozunk, annál könnyebben tudjuk kezünket a partner igényének megfelelően használni. Meg kell tanulnunk, hogyan tudunk kezünkkel partnerünknek biztonságot, ellazulást és friss energiát kölcsönözni.

A hüvelykujjak hegye A hüvelykpárna Az ujjak hegye
Ha egy kicsiny vagy egy speciális helyet óhajtunk nyomni, használjuk hüvelykujjunk hegyét. Tenyerünket a hüvelykujjunktól eltávolodva helyezzük partnerünk testére, hogy így támogassuk a mozdulatot.

Ha egy izmot vagy egy görcsös testrészt pl. a vázizomzatot vagy a nyakat erőteljesebben akarjuk masszírozni, a hüvelykpárnával fejtsünk ki erős nyomást. A kéz többi része maradjon laza.

 

A lapocka fölötti vagy a mellkas felső részén görcsös izmokat úgy lehet nyújtani és fellazítani, hogy tenyerünket egy kissé behajlítjuk, az ujjperceket némileg meghajlítjuk és így az ujjunk hegyével fejtünk ki nyomást.

előző fejezet     következő fejezet
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü