Érzéki partnermasszázs   Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék        

A szeretett ember masszírozása közben természetesen arra koncentrálunk, hogy az illető a lehető legellazultabban és legkényelmesebben feküdjék. Azonban ugyanilyen fontos az is, hogy a saját helyzetünkre vigyázzunk. Minél ellazultabbak vagyunk, annál több örömöt okoz magunknak is a masszázs és annál jobb lesz a partnerre gyakorolt hatás is. Ha a masszázs elfáraszt vagy kimerít bennünket, legközelebb nem valami nagy kedvvel fogunk hozzá.
Amin partnerünk fekszik, legyen olyan szilárd, hogy a mi súlyunkat és mozdulatainkat is kibírja. Masszázs közben figyeljük meg, jól érezzük-e magunkat, nem merevedett-e el testünk, fejünk és nyakunk legyen laza, vállunk ne legyen görcsösen magasra felhúzva.

Mindig simító mozdulataink irányába nézzünk és ha szükséges, vegyünk fel más testhelyzetet. Kényelmetlen helyzetekbe sohase forgassuk el testünket és semmi esetre se terheljük meg gerincoszlopunkat. Ha előre vagy hátra akarunk hajolni, mindig csípőből és medencéből hajoljunk. Ebben az esetben a lábunkra és lábfejünkre támaszkodhatunk. Figyeljük meg a képeken ábrázolt testhelyzeteket.

 

Lovaglóülésben a partner fölött

Ebből az intim helyzetből a fogásokat egyenletes nyomással lehet végrehajtani.

  • Testünket kissé emeljük meg, hogy ne az egész súlyunk nehezedjék partnerünkre.
  • Támaszkodjunk térdünkre és alsó lábszárunkra.

 

 

Törökülés

A test kisebb részeinek (lábfej, arc, has) masszírozására alkalmas helyzet.

  • Üljünk le törökülésbe, hátunk legyen laza és egyenes.
  • Üljünk egy kispárna szélére, hogy könnyebben tudjunk előre hajolni.

 

 

Térdelés

Ez a helyzet szinte minden fogás végrehajtására alkalmas. Ha messzire előre akarunk nyúlni, csípőből és térdből hajoljunk előre. Nagyobb testtájak masszírozásához vegyük fel a nagy kép szerinti helyzetet.

  • Masszázs közben felső testünk legyen egyenes és laza.
  • Ha messzire előre akarunk nyúlni, hajoljunk előre csípőből és térdből.
  • Térdben terpesszünk, hogy megmaradjon az egyensúlyunk.
előző fejezet     következő fejezet
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü