Tárgymutató
PSZICHOLÓGIAI SZAKKIFEJEZÉSEK
 
A,Á B C,CS D E,É F G,GY H I,Í J K L,LY M N,NY O,Ó Ö,Ő P Q R S,SZ T,TY U,Ú Ü,Ű V,W X Y Z,ZS


A PSZICHOLÓGIAI SZAKKIFEJEZÉSEK gyűjteményében az Ismerettár Pszichológia, mentálhigiéné témakörében feldolgozott könyvekben előforduló, illetve a témákhoz kapcsolódó pszihológiai szakkifejezések jelentését, rövid magyarázatát találja.

A szógyűjtemény összeállításához felhasználtuk a Springer Hungarica Kiadó Kft. SH atlasz-sorozatának Pszichológia (1994.) kötetét, valamint a Kiadó gondozásában megjelent Pszichológiai szótárat (1996.), továbbá Brencsán Orvosi szótárat (Medicina Könyvkiadó Rt., 1001.), Bakos Ferenc: Idegen szavak és kifejezések kéziszótárát (Akadémia Kiadó, 1994.), W.G. Hale-J. P. Margham-V. A. Saunders: Biológia Értelmező szótárat (Panem-McDraw-Hill, 1997.), Akadémiai Kislexikont (Akadémia Kiadó, 1989.), és más szakanyagokat.

A szógyűjteményben abc-rendben kereshet; a lap felső részén található abc megfelelő betűjére kattintva a kiválasztott betűvel kezdődő szavakat találja, az egyes lapokon a browserének menüjében található "Szerkesztés" "Keresés (ezen a lapon)" menüponttal gyorsíthatja meg a keresést.

A szógyűjteményt folyamatosan bővítjük:

A szerkesztőség