Orvosi szógyűjtemény
PSZICHOLÓGIAI SZAKKIFEJEZÉSEK*I,Í*
 
A,Á B C,CS D E,É F G,GY H I,Í J K L,LY M N,NY O,Ó Ö,Ő P Q R S,SZ T,TY U,Ú Ü,Ű V,W X Y Z,ZS
id   A pszichoanalízisben az egyénnek energiát adó pozitív ösztönök.
identifikáció identification Az emlékezés során megnyilvánuló újrafelismerés egyik szakasza.
Azonosulás: A pszichoanalízis során az a folyamat, amelynek során az egyén valakihez fűződő érzelmi kötődése folytán többé-kevésbé tudattalanul, időlegesen vagy viszonylag tartósan ennek szerepébe helyezkedik, hogy így a vonatkoztatási személyhez hasonlóan gondolkodjon vagy cselekedjen, ill. ezt képzeletben átélje.
idegrendszer systema nervosum Az idegsejtek, idegvezetékek, szinapszisok, ganglionok és idegszövetekből álló struktúrák összessége. Anatómiailag és funkcionálisan megkülönböztetünk központi idegrendszert (agy) valamint autonóm vagy vegetatív idegrendszert és ez utóbbinak két alrendszerét a szimpatikus és a paraszimpatikus rendszert. E két rendszer autonóm módon szabályozza az anyagcsreműködést, a vérnyomást, a sima zsigeri izomzat, a szívizom és a mirigyrendszerek működését. Részt vesznek az érzelmi reakciókban.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
       
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü