Tápanyagtartalom és energiaszükséglet Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Táblázatok tartalomjegyzéke      

Húsok, húskészítmények
Nyersanyagok Szénhidrát (g ) Energia (Kcal) Nyersanyagok Szénhidrát (g ) Energia (Kcal)
Baromfivirsli - 190 Marhamáj 3 140
Bárányhús - 195 Májashurka 10 300
Borjúhús - 120 Májkrémkonzerv 5 280
Csabai kolbász - 460 Májpástétom - 340
Csirkehús - 110 Párizsi, krinolin,
szafaládé
- 210
Debreceni kolbász - 310 Pulykahús - 170
Disznósajt - 310 Sertéshús (kövér) - 390
Füstölt sonka - 370 Sertéshús(sovány) - 150
Gépsonka,
sonkaszalámi
- 160 Téliszalámi - 520
Gyulai páros - 390 Vadász - 240
Házi nyúlhús - 160 Vagdalthús (löncs) 7 270
Kolbász (lecsó) - 270 Veronai - 280
Kolbász (száraz) - 360 Véreshurka 10 290
Libahús, kacsahús - 380 Virsli - 230
Libamáj - 450 Zalahús - 200
Marhahús(sovány) 1 120      

előző fejezet következő fejezet

Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat