Urológiai betegségek Orvosi szógyűjtemény Tárgymutató  
  Tartalomjegyzék      

Dr. Romics Imre-Dr. Fekete Ferenc: Urológia mindenkinek című könyve alapján
Springer Tudományos Kiadó Kft., 2000.

Előszó

Nincs rosszabb a félműveltnél - szokták mondani. Nem igaz! Aki egy kicsit is ért az autószereléshez, nem vezet rosszabbul, sőt a balesetet okozó hibákat is előbb észreveszi, mint az "úrvezető".

Így van ez az egészségügyben is. Aki rendelkezik az alapvető anatómiai, élettani ismeretekkel, aki ismeri és felismeri saját szervezetének rendellenességeit, előbb, még időben fordul orvoshoz.
Aki időben megy - jelen esetben - urológus szakorvoshoz, az betegsége korábbi vagy kezdeti szakaszában jut kórismézéshez, ezért gyógyulási esélyei is jobbak.

Urológiai betegségek, urológiai panaszok mindig voltak, az urológia azonban csak mintegy száz éve létező tudományág. Számos környező országban az urológia csak későn szakadt el a sebészettől, nálunk már a század elején. A könyv megjelenése egybeesik a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika alapításának 80. évfordulójával, amely így Európa második legrégebbi egyetemi klinikája.

Ezen a klinikán szerzett tapasztalatokat nyújtjuk most át a Kedves Olvasónak.

dr. Romics Imre

    következő fejezet

Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat