Fusson géppel!

Ma több millióan futnak a világon. A tudomány segítségével minden körülmények között megoldható, hogy örömünket leljük benne. A TechnoGym futógépei intelligens társak az edzésen.

D&F tipp
Miután eldöntötte, hogy a futásnak fog élni, vegyen egy futógépet otthonra!
A nap vagy a csillagos ég lélekemelő társasága ugyan nem pótolható, de a hangulat javítására van megoldás. Programozza be az edzéstervet, majd a kedvenc számaiból állítson össze egy CD-t! A zenét aszerint érdemes összeválogatni, hogy a futó és gyalogló elemek ritmusához és időtartamához illeszkedjen. A gyalogló részek remek alkalmat kínálnak arra, hogy teli torokból énekelhessen!

A legtöbb futógép több funkcióval áll rendelkezésünkre. Betáplálható a súlyunk, az edzettségi szintünk és a testre szabott edzéstervünk. Háromperces tesztprogram méri fel, mire vagyunk képesek, majd a programot ennek segítségével határozhatjuk meg. Kezelése rendkívül egyszerű és egyértelmű, a kijelzőn magyar nyelven kapjuk a kérdéseket és utasításokat. Akár a magazinban található futónaplót és edzéstervet is beprogramozhatjuk. A bevezetést és a levezetést a gép automatikusan állítja be, és nem engedi, hogy egy-egy perc megspórolásával saját magunkban tegyünk kárt. A szőnyeg sebessége 0 és 25 km/h között választható, a gyaloglás, kocogás és a sprintek egymásutánját magunk szabályozhatjuk. A terhelést fokozhatjuk a szőnyeg meredekségének beállításával: -5 és 25 fok között. Edzés közben folyamatosan leolvasható a már elégetett kalóriamennyiség, a lépésszám és a szívritmus. De miért éppen futógépen, zárt térben fussunk? Ez az első kérdés, amely felvetődik, és nem marad megválaszolatlanul.
Az edzőteremben végzett kemény munka után a szervezetünkben lejátszódó kémiai folyamatok hatására a zsírégetés sokkal hatékonyabb és gyorsabb. Az időjárás sem befolyásolja a kedvünket és teljesítményünket. A belvárosban élők számára mindenképpen egészségesebb megoldás, mint az aszfalton és szmogban futás. Igaz, hogy az ízületeket nem kíméli annyira, mint amikor füves talajon, salakon kocogunk, viszont nem engedi, hogy túlterheljük magunkat. A kritikus pulzusszám elérésekor azonnal visszavesz a tempóból, a terhelésből. Biztonságot ad az is, hogy egy nagy piros vészgomb megnyomásával azonnal megállíthatjuk a gépet, ha baj van. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ismert szívbetegség vagy szívpanaszok esetén nem kell orvossal konzultálnunk, mielőtt gépre szállunk. Ízületi betegségben szenvedők számára a szakemberek a legújabb fejlesztésű cross-trainer gépeket ajánlják. Ezek a vascsodák a futó- és lépcsőzőgép, valamint a kerékpár kombinációi.
A futógépek és futópadok hasznos, megbízható társai lehetnek mindazoknak, akik a rendszeres mozgást, az erőnlét és állóképesség növelését, azon belül pedig a futást választják.

Szöveg: Tuba Adrienne

tartalom