2002. május

Kos (III. 21-IV. 20.)
Változásokkal indul május, az anyagi ügyei lassan rendeződnek, a családtagok, rokonok, barátok zaklatottsága enyhül, barátságosabbá válnak Önnel az emberek. Alakulóban van egy külföldi utazás, amely kellemes meglepetést is tartogathat. A partnerkapcsolatai izgalmasak, ígéretesek lesznek, főként, ha türelmet, nyugalmat kényszerít magára, és nem sértődik meg, ha szerelme Kos stílust ölt, s hasonlítani akar Önre, ezért átveszi az irányítást. Nagy kedvvel vág bele a testedzésbe, használja futónaplónkat a szakszerű edzésre!


Bika (IV. 21-V. 21.)
Váratlan látogató érkezik, vagy hirtelen utaznia kell. Kevés ideje lesz, hogy felkészüljön, s ez zavarni fogja, hiszen nehezen viseli a szervezetlenséget. A hónap második fele alkalmas azoknak a szokásoknak megváltoztatására, melyek egészségi problémákat okoznak, vagy zavaróak partnerkapcsolatában. A hónap vége felé érzelmileg és szellemileg is túl sok hatás éri, legyen meggondolt, kerülje a bizonytalan szituációkat és személyeket. Az érzelmi válság hatással lehet egészségi állapotára, fontos, hogy erősítse immunrendszerét.


Ikrek (V. 22-VI. 21.)
Munkahelyi konfliktusok, pletykák bosszantják. Több információ birtokába kerül rövidesen, ezeket jó ideig bizalmasan kell kezelnie, ne használja fel őket. Fontos kapcsolatot létesít, ez növeli önbizalmát. Optimistább, magabiztosabb lesz, de maradjon mértéktartó minden akcióban, költekezésben egyaránt. Romantikus időszakra készüljön, a hónap vége felé közeledve különösen eseménydús napoknak néz elébe. Bátran kezdjen fogyókúrába, most könnyen veszi az akadályokat.


Rák (VI. 22-VII. 21.)

Váratlan partnerkapcsolatokra nyílik lehetősége. Bölcs dolog lesz fékezni a vágyakat, veszélyes a tűzzel játszani! Különösen azért, mert érzékenysége könnyen sebezhetővé teszi. Egy szókimondó barát csökkenti lelkesedést, de ne sértődjön meg, az Ön érdekében avatkozik magánéletébe. Pihenjen sokat, ráfér Önre. A hirtelen jött nyári időjárás a strandra csábítja. Ússzon sokat, ez igazán testhezálló sport Önnek, még némi túlsúllyal is könnyen végezhető.

Oroszlán (VII. 22-VIII. 23.)
Készüljön fel előre nem tervezett kiadásokra, vagy diplomatikusan mondjon nemet. Kerüljön minden erőszakot, alkoholt, bizonytalan üzlettársat. Igazságok és rágalmazások láncszerűen kapcsolódnak egymáshoz majd, nehéz lesz kibogozni, mi a problémák gyökere, s ez elkedvetleníti. Nehezen emészthető, fűszeres ételek, kialvatlanság is hozzájárulhat ahhoz, hogy elhamarkodott ítéletekkel ront munkahelyi pozícióján. Előzze meg ezt egy jó pihenéssel, egészséges táplálkozással, amelyet célszerű elkezdenie még ma!

Szűz (VIII. 24-IX. 22.)
Legyen diszkrét magánéletét, családi ügyeket illetően, különösen mások privát dolgait tartsa tiszteletben! Hosszú lejáratú kölcsön felvételére, lakásfelújításra, új otthon megalapozására alkalmas a hónap eleje, vásárlásra, beszerzésre, dekorációra a második fele. Alkotókészsége tetőfokon lesz májusban, kitűnő hangulatban telik a hónap, de óvatlansága miatt kisebb baleset előfordulhat autókihajtásnál, kerékpárral. Legyen körültekintő a közlekedésben!


Mérleg (IX. 23-X. 23.)
Javulnak az anyagi körülményei május elején, sőt mi több, izgalmas eseményekre is számíthat. Erőteljes hatás alá kerül a hónap közepén, ekkor érdemes komoly témákat felvetni, megalapozni politikai, vallási vagy gazdasági terveit valakivel, akinek véleménye teljesen más, de tapasztalataiból, elemzéseiből sok értékes információt kaphat. Jól érzi magát a bőrében, különösen azért, mert sokat tesz jó kondíciója megőrzéséért.


Skorpió (X. 24-XI. 22.)
Pletyka, mellébeszélés sok bajba sodorhatja, a vita ugyanúgy színrelépésre vár, mint a kiegyezés. Erőteljes, sodró egyénisége, céltudatos munkastílusa néhány konfliktust okozhat, de ebben a hónapban rendkívül rugalmasan kezeli a problémákat. Tárgyalások, szerződések után személyes ügyei is előtérbe kerülnek, de legyen megfontolt, ne erőltessen semmit, lelki egészségét ne kockáztassa! Ha némi irigységet érezne egy barát ügyeit illetően, küzdje le!

Nyilas (XI. 23-XII. 21.)
Felkészültségéről kell tanúbizonyságot adnia, de ne idegeskedjen, s főleg ne hagyja rossz előérzeteit. Megbizonyosodik afelől, hogy a legpontosabb tájékoztató is rejt tévedéseket, tehát ha kétségei támadnak, nézzen utána mindennek! Egy családi ügy hamar fellelkesíti, nagy kedvvel jár utána ismeretlen rokonainak. Biztonságot sugározzon, ha nagyobb létszámú csoportban az érdeklődés középpontjába kerül, tolakodás nélkül legyen kéznél, ajánlja fel segítségét, és minden izgalom ellenére maradjon ebben a nyugalmat árasztó hangulatban.

Bak (XII.22-I. 20.)
Szüksége lesz szakszerűségére, ügyességére, amely nem marad elismerés híján. Barátságból szerelem vagy vonzalom alakulhat ki a hónap végén, régi kapcsolatait megerősíti, vagy új alapokra helyezi, egy friss kötődés nagyszerűen stabilizálódik. Jól megszervezett hétköznapjai közé iktasson be némi váratlan, meglepetés erejével ható szokatlan programot, például próbálják ki valamelyik extrém sportot!


Vízöntő (I. 21-II. 18.)
Május első napjaiban megnyilatkozik a Bölcsesség: új perspektívát nyit a Vízöntő szülötteknek, s a szemléletváltozás eredményeként más oldalról, más módon közelíthetik céljaikat. Ne bánkódjék a kisebb csalódások miatt, hiszen nemcsak másoknak van árnyékos oldala. Családon belül, munkahelyen a pozíciókért folyó harcokból maradjon ki, hiszen nem jellemző Önre a tolakodás, ne is vegyen fel negatív szokásokat. Lustasága a tetőfokon van, ideje lenne változtatni!


Halak (II.19-III. 20.)
Váratlan adótartozás vagy elmaradt kifizetés miatt bosszankodni fog, de valójában már rég felkészült erre, tehát felesleges vesztegetni időt, energiát. Inkább élvezze az álmodozás örömeit, a komolyzenét, festészetet, esetleg egy megható történetet, de magánjellegű témáit, érzéseit tartsa meg, különösen főnökének ne részletezze. Azért az álmodozást néha váltsa fel némi tett is, aktivizálja közvetlen környezetét, a hétvégét töltsék a szabadban, szervezzenek kisebb túrát!