Bemutatjuk Krizsó Szilviát
Nem dohányzik, mellõzi az alkoholt, viszont fut, tornázik, síel

 

„SOK ÉS KÖVETKEZETES TESTMOZGÁSSAL VÉDEM AZ EGÉSZSÉGEMET” 
– tájékoztat KRIZSÓ SZILVIA a DUNA TV mûsorvezetõ-felelõs szerkesztõje

Az egyik legnépszerûbb televízió-állomás, az ország határain túl is fogható DUNA TV csinos, fiatal, rokonszenves, kultúrált mûsorvezetõ-felelõs szerkesztõje alig néhány éve van a média pályán és máris országszerte ismertté vált.
Rendszeres mûsora: „Indul a nap”, amelynek keretén belül neves közélet személyiségeket, politikusokat, minisztereket szólaltat meg, riportot készít velük egy-egy idõszerû kérdés, esemény kapcsán. Így például a közelmúltban került sor Dr. Mikola István egészségügyi miniszterrel történt beszélgetésre. A hazai riportok mellett külföldön is készít magyar vonatkozású témáról érdekes beszámolókat. Legutóbb Izraelben forgatott filmet.
KRIZSÓ SZILVIA bár pályája kezdetén tart, mégis képzett, tehetséges és igényes szerkesztõ-riporter. Közel két éve dolgozik a DUNA TV-nél, azt megelõzõen egy évig pedig a NAP TV-nél tevékenykedett. Egyetemet és fõiskolát végzett, képzettségét tekintve közgazdász, jól beszél angolul és németül. A közelmúltban hathetes tanulmányúton vett részt Németországban a ZDF TV-állomásnál.
Itthon igényes és felelõsségteljes munkájáért a DUNA TV elnöke Nívó-díjban részesítette.
Szilvia fiatal kora ellenére hozzáértéssel, tapasztalattal végzi munkáját, bár amint bevallotta, szíve szerint színésznõ szeretett volna lenni, vonzotta a színpad a film világa. Jelenlegi tevékenységét örömmel és érdeklõdéssel végzi. Természetesen nemcsak a DUNA TV-ben igyekszik helytállni, nagy súlyt helyez, meglehetõsen sok és sokféle munkája mellett az egészséges életmódra.
– Kedves Szilvia! Érdekes és színes munkádból adódóan egymástól eltérõ feladatoknak kell eleget tenned, felkészülni egy-egy riportra, majd mûsort szerkeszteni. Mindezek együttesen meglehetõsen fárasztóak, nem is beszélve a külföldi utazásról. Sikerül-e megteremtened az egészséges életmód feltételeit?
– Véleményem szerint igen, mert az a tény, hogy nem dohányzom és mellõzöm az alkoholt is, már jelentõs lépés ebbe az irányba, bár szenvedélyes kávéfogyasztó vagyok.
Ezen kívül évek óta rendszeresen sportolok. Így például futok a Margitszigeten, kondicionáló tornára járok, kerékpározok, és télen síelek, sõt a közeljövõben – életemben elõször – rattingolni is elmegyek.
A sportra egyrészt azért van szükségem, hogy jól érezzem magam a bõrömben, másrészt megnyugtat, s ellazít, ami – mivel szinte állandóan stresszben élek – nagyon fontos számomra.
– Mi a helyzet a korszerû táplálkozással? Te is ennek megfelelõen étkezel?
– Alapjában véve igen, bár néha azért „bûnözöm” ilyen tekintetben. 
Viszont nagyon kevés marha- és sertéshúst fogyasztok, inkább pulykát, csirkét, halat eszem. Nagyon szeretem a zöldségeket és a gyümölcsöket, amelyekbõl naponta akár több kilót is meg tudnék enni.
Sajnos oda kell figyelnem arra, hogy el ne hízzak, úgyhogy még a szõlõcukorral is csínján kell bánnom.
– Szeretsz enni?
– Nagyon, kifejezett örömet okoz egy-egy jó ebéd vagy vacsora elfogyasztása.
Általában ínyenc ételeket választok az étteremben, otthon pedig a halászlé a kedvencem.
– Szilvia! Nem beszéltél még a pihenésrõl, pedig annak fontos élettani szerepe van.
– Igyekszem kipihenni magam, annál is inkább, mert a televíziós mûsorom igényelte hajnali 3 órás kelés kissé megvisel.
Ha tehetem, néha napközben is alszom egy-két órát, de csak azért, hogy este jobban bírjam a számomra kikapcsolódást jelentõs szórakozást alkalmanként. Tulajdonképpen ez nálam egyenlõ a pihenéssel.
– Kellemes beszélgetésünk során az általad elmondottak, érzésem szerint arról gyõzik meg az olvasókat, hogy Te sok munkád közepette is egészségesen élsz. Jól látom?
Legalábbis igyekszem. Na persze az egészséges életmód szobrát minden tekintetben azért nem rólam mintázták.

Karczag László

tartalom